11 Ocak 2017 Çarşamba

TÜRKİYE'NİN DİKKATİNE SORULAR, ARAYIŞLAR VE NOTLAR- ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI MI?

Son zamanlarda yaşatılan büyük sıkıntılar ile ram olmaya zorlanan ülkemizin neden kıyasıya bir ‘ismi olmayan savaş’ ve mücadeleyle teslim alınmaya çalışıldığı sorusuna güvenlik politikaları uzmanı sayın Mete Yarar dikkat çekiyor. 15 Temmuz darbe teşebbüsü ile kayıtsız şartsız ele geçirilmeye çalışıldık, devletimiz ısrarla bir şeylere karşı çıkıyor ve düşmanlarımız da ısrarla bizi kendi çıkarları doğrultusunda bir şeye zorluyor. ‘ İyi de neden’? Amaçları nedir?

Aynı zamanda ABD de ve Avrupa’da NATO çatısı altında büyük bir silahlanma ve askeri bir atağın da olduğuna dikkat çeken Mete Yarar ülkemiz için ‘’ NATO dışına çıkan kontrolsüz müttefik’’ tanımlamasından da büyük bir rahatsızlık duyduğunu belirtiyor. Bütün bu hareketliliğin ve bu tanımlamanın sebebini bilmediğini ama sebebi her ne ise işte o amaçtan ötürü güçsüz bir hükümetle ram olmuş bir Türkiye istediklerini söylüyor. Bu sebep ile ilgili ise özellikle bilemeyeceğini belirterek yorum yapmaktan kaçınıyor. Açıkçası ülkemizde bu gerçek sebebini devlet evraklarına erişme şansı olmayan vatandaşların bilemeyeceği anca tahmin yürütebileceği bir konu bu: Batı yükselen Avrasya’yı düşürmek istiyor ve önlem alıyor olabilir. Dünyadaki bazı devletler ve güç odakları-örgütler-sermaye çevreleri bir üçüncü dünya savaşı çıkarmak istiyor olabilir. Daha başka nitelikler taşıyan yeni bir soğuk savaş süreci ya da çatışmalar süreci ile stratejist sayın İsmail Yıldız’ın deyimiyle ‘’ortaya çıkan enerjiden’’ dünyadaki bazı devletler ve güç odakları fayda sağlamak istiyor olabilir. Bu ihtimallere karşı ise ülkemizin tek bir standart milli aktif bir politika ile cevap vermesi gerektiği aşikardır. Müteyakkız olmak ve ‘ kuşatmaları yarmak’ baskıları aşmak gerekmektedir.

Müteyakkız olmaktan kasıt: 15 Temmuz’u Allah’ın inayetiyle atlatan ülkemizin ani bir üçüncü dünya savaşını devletimizin idraki ile hazırlıklı olarak karşılanmasıdır. Bir sabah her şey elden gitmiş şekilde uyanmaktan kıl payı kurtulan ülkemiz, bari en azından bundan sonra böyle gafletlere düşmemek üzere ‘’devlet etme’’ sanatına dikkat etmeli, sabah uyandığımızda sokaklarda paraşütlerini katlayan ‘ NATO’ askerleri göreceksek bile bunu önceden kestirebilecek ve hazırlıklı olabilecek bir durumda olmalıyız. BUNU DA HANEFİ AVCI’NIN DARBE TEŞEBBÜSÜNÜN İLK GÜNLERİNDEN SONRA BELİRTİĞİ ÜZERE DÜŞMANLARIMIZ GİBİ DÜŞÜNEBİLEN İSTİHBARAT ÇALIŞANLARI VE BU ŞEKİLDE İSTİHDAM EDEN İSTİHBARAT ANLAYIŞI İLE YERİNE GETİREBİLECEĞİMİZ AŞİKARDIR. FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÜLKEMİZİ ELEGEÇİRMESİNE RAMAK KALA BİR HALDE YAKALANMAMIZIN SEBEBİ BUDUR. BU ÖRGÜT İSTEDİĞİ KADAR KRİPTO OLSUN, İSTEDİĞİ KADAR CİZVİTLERİ TAKLİT ETSİN, ‘’ AÇIK İSTİHABARAT’’ IN BİLE BANGIR BANGIR BAĞIRDIĞI DARBE TEŞEBBÜSÜNE KARŞI GAFİL YAKALANMAMIZIN SEBEBİ ‘’ İSTİHBARAT ANLAYIŞIMIZ‘’DIR. AKSİ TAKDİRDE TIPKI ‘’METAL FIRTINA’’ KİTABINDAKİ GEÇ GELEN İSTİHBARAT YÜZÜNDEN, BİR ANDA HAZIRLIKSIZ, GAFLET İÇİNDE YAKALANMAK KAÇINILMAZDIR. TIPKI ORDA BAHSEDİLEN GİBİ GAFLETTE VE ALLAH KORUSUN BAHSİ GEÇEN KİTAPTAKİNDEN DAHA KÖTÜ BİR HALDE YANİ 15 TEMMUZDAKİ GİBİ YUMRUK BİLE VURAMAYACAK HALDE YAKALANMAK KAÇINILMAZDIR: DEVLETİN EN ÖNEMLİ KURUM BİNALARININ ÜSTÜNDE SERBESTÇE TACİZ ATEŞİNE BİLE MARUZ KALMADAN UÇAN VE ÜLKEYİ TERÖRİZE EDEN DÜŞMAN UÇAKLARI, EFSANE İSMİ OLAN KENDİ OLMAYAN SİVİL SAVUNMA-BEYAZ BERELERİN NERELERDE OLDUĞU YA DA NE DURUMDA OLDUĞU SORUSU VS. GİBİ REZİL DURUMLARDAN BAHSEDİYORUM, yazar-aydın sayın Burak Turna’nın sistematiği ve yazar-aydın sayın Orkun Uçar’ın Avrasya-Batı çekişmesi iddialarına dikkat çekmekte fayda vardır.

AYNI ZAMANDA İSTİHBARAT KONUSUNDA MİLYAR DOLAR HARCANAN BİR ALANDA SIFIR BAŞARI (NEDEN Mİ SIFIR; MUCİZE ESERİ KURTULDUK!…) DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR. BÜTÜN BUNLAR İSE BU YAZININ DIŞINDA BİR KONU İÇERİĞİ OLAN ‘ SİSTEM SORUNU’ OLMAKLA BİRLİKTE BUNLARA KENDİMCE ŞU BLOGUMDA DEĞİNMEYE ÇALIŞIYORUM: ‘’SİSTEM-VATANDAŞ-MEMUR‘’ http://neayakbunlar.blogspot.com.tr/
  

Aynı zamanda devletlerin kendilerinden üst ligde olduğu iddia edilen örgütlerden ele geçirilme ve sızılma seviyesi azaldıkça daha zeki olabilecekleri düşünülebilir. Sağlam bir istihbarat anlayışla birlikte, halkla bütünleşmiş ve iyi liderliklere sahip olan ülkelerin devletlerinin idrak seviyesi artabilir. Belki de kim bilir rahmetli aydınlarımızdan sayın Mahir Kaynak ve araştırmacı, stratejist, yazar sayın Ömer Özkaya’nın özellikle müttefik olması gerektiğine dikkat çektiği AYRI BAŞ ÇEKEBİLEN ULUS DEVLETLER manipüle edilerek düşman yapılmaya çalışılan devletler görünümünde olan  ABD-Rusya-Türkiye üçlüsü bir üçüncü dünya savaşına müttefik olarak bile girebilir…

   

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder